12 oktober 2020 
in Stress

Angst verminderen? Dit zijn de beste producten. | MooieGezondeBenen

Drukte op het werk, problemen met de gezondheid, geldzorgen, ruzie.

Spanning en stress kennen we allemaal.

Gelukkig zijn er artikelen te koop waarmee stress en angst verminderd kan worden of die je helpen beter met stress en angst om te gaan.

De producten in dit blog zijn allemaal betaalbaar en de informatie en tips in de boeken kunnen gemakkelijk geïmplementeerd worden.

Met dit blog krijg je een gereedschapskist vol hulpmiddelen en kun je wanneer zorgelijke gedachtes en angstige gevoelens de kop opsteken jezelf kalmeren en jezelf gidsen naar rustiger vaarwater.

Waarschuwing: De artikelen hieronder kunnen je helpen angst en stress te verlichten maar zijn geen vervanging voor deskundig medische of psychologische hulp. Wanneer angst en stress niet langer beheersbaar zijn (en je denkt dat er sprake is van een angststoornis) neem dan contact op met je huisarts.

1. Boek: De moed van imperfectie | Laat gaan wie je denkt te moeten zijn | Brené Brown

Dr. Brené Brown is professor aan de Universiteit van Houston en heeft de afgelopen twee decennia moed, kwetsbaarheid, schaamte en empathie bestudeerd en er boeken over geschreven.

Het boek ‘De moed van imperfectie’ gaat over de (voor veel mensen) lange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet van me denken?’ naar ‘Ik ben prima zoals ik ben’. Dr. Brown deelt haar eigen ontwikkeling en de groei die ze heeft ervaren.

Om jezelf te kunnen accepteren zoals je bent moet je jezelf eerst leren kennen. Dit boek helpt je daarbij. Het behandelt onze dagelijks denkpatronen (die ons leven vormgeven) en spoort ons aan na te denken over wat ‘jezelf zijn’ nou eigenlijk betekent.

Enkele onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Loslaten wat mensen denken
  • Perfectionisme loslaten
  • Een flexibele geest ontwikkelen
  • De behoefte aan zekerheid loslaten
  • Angst loslaten
  • Zelftwijfel loslaten

Het boek ‘De moed van imperfectie’ van Brené Brown is te koop bij Bol.com via deze link.

Bekijk hieronder de TED Talk van Brené Brown (Nederlands ondertiteld).

2. Kleuren voor volwassenen

Kleuren is niet alleen een leuke activiteit en een goede manier om de potloodgreep bij kinderen te oefenen.

Kleuren brengt (zowel bij kinderen als bij volwassenen) het brein tot rust en ontspant het angstcentrum van de hersenen (de amygdala). Het kan angst helpen verminderen.

Onderzoek linkt kleuren aan mindfulness, een vorm van meditatie waarbij je je concentreert op het ‘nu’ zonder ergens een oordeel over te hebben.

Kleuren vereist de communicatie van je beide hersenhelften. De linkerhersenhelft helpt je binnen de lijnen te kleuren en de rechterhersenhelft helpt bij het creatieve gedeelte zoals bij het kiezen van de kleuren.

Hou je van tuinen? In dit exclusieve kleurboek kleur je naar eigen smaak tuinen, bloembedden, vijvers, moestuinen en appelboomgaarden.

Kleur je liever mandala’s? Dan kom je met dit prachtige kleurboek zeker tot rust.

Of ontspan je beter bij bijzondere en soms wat vreemde kleurplaten? Ontdek dan dit interessante kleurboek.

Bekijk ook deze handige 70-delige kleurset van Bruynzeel. Inhoud: 32 kwaliteits kleurpotloden, 12 metallic potloden, 18 aquarelpotloden, 4 grafietpotloden, een waterverf penseel, 2 soorten slijpers en een gum. Met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout. Extra sterke potloden, dubbel gelijmd met minimale breekkans van de kleurkern.

3. Verzwaarde dekens

Een verzwaarde deken kan een oplossing zijn voor een onrustige nacht met angstige gevoelens en zorgelijke gedachtes. Een verzwaarde deken simuleert het geruststellende gevoel van een knuffel en volgens wetenschappelijk onderzoek kan dit angstige mensen kalmeren.

In 2006 werd in een klein onderzoek de effectiviteit van verzwaarde dekens bij volwassenen onderzocht. 63 procent gaf na gebruik aan minder angstgevoelens te hebben en 78 procent vond dat de verzwaarde deken een kalmerend effect had.

Sindsdien is in andere studies geconcludeerd dat verzwaarde dekens ook tot een rustiger nacht leidt bij mensen die aan slapeloosheid lijden.

Van verzwaarde dekens wordt aangenomen dat ze het zenuwstelsel kalmeren. Dit is waarom men denkt dat sommige kinderen met autisme zo goed reageren op het gebruik van een verzwaarde deken.

Hoewel sommige slaapexperts oproepen tot meer onderzoek zal alleen je eigen ervaring van doorslaggevend belang zijn.

Verzwaarde dekens zijn er in verschillende zwaartes en kwaliteiten. De verzwaarde deken van ‘Gravity Blanket’ komt als beste uit de test. Je vindt hem hier.

verzwaarde-deken-mooie-gezonde-benen

4. Boek: Feeling Great David D. Burns

Zelfs als je geen problemen hebt met angst of depressie maar je je gewoon goed wilt voelen is dit boek het lezen waard. De tools in dit boek zijn bedoeld om mensen te helpen navigeren
van negatieve gedachten en negatieve gevoelens naar gevoelens die de eigenwaarde vergroten en versterken en het geluksgevoel vergroten.

Vaak wordt positiviteit zo gepositioneerd dat onaangename emoties zoals verdriet en angst weggedrukt moeten worden omdat men zogenaamd ‘positief moet zijn’. Ironisch genoeg zorgt dit wegdrukken juist voor depressiviteit.

‘Feeling great’ bevat alle cognitieve therapie technieken uit Burns’ boek ‘Feeling Good’ samen met nieuw ontwikkelde krachtige technieken die snelle verbetering mogelijk maken.

In onzekere tijden is het boek zeker een must. De oefeningen zullen je niet alleen helpen de dag goed door te komen maar er ook voor zorgen dat je weer blij kunt zijn, opgewekt wakker wordt en vol vertrouwen aan de dag begint.

Je vindt Feeling Great van David D. Burns hier.

5. Acupressuurmat

Acupressuur is een behandeling uit de traditionele Chinese geneeskunde. Bij acupressuur worden bepaalde drukpunten in het lichaam gestimuleerd. Dit gebeurt (anders dan bij acupuntuur) niet met naalden maar met een acupressuurmat. Artsen beschouwen deze techniek als alternatieve (of complementaire) geneeskunde.

Fabrikanten van acupressuurmatten bevelen de mat aan voor verlichting van:

 • hoofdpijn
 • nekpijn
 • rugpijn
 • stijve, pijnlijke spieren
 • stress en spanning
 • slapeloosheid

 

Hoewel het wetenschappelijk bewijs naar de effectiviteit van acupressuurmatten beperkt is zijn ze een goedkoop, veilig en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel wat het de moeite van het proberen waard zou maken.

Bestel je acupressuurmat hier>>>.

6. Daglichtlamp

Serotonine is een hormoon wat een belangrijke rol speelt bij de regulering van emoties.
Afwijkingen in het serotoninesysteem kunnen leiden tot angstklachten of depressies. Zonder voldoende zonlicht kunnen serotoninespiegels dalen.

Uit onderzoek in 2009 bleek dat daglichtlampen de stemming kunnen helpen verbeteren en depressie en angst kunnen verminderen.

Daglichtlampen komen niet alleen in de winter van pas. Ze kunnen ook een oplossing zijn wanneer je gedurende het hele jaar veel binnen moeten zitten, bijvoorbeeld in verband met je werk, en je geen mogelijkheden hebt om van zonlicht te genieten.

Let er bij aanschaf op dat je een lamp koopt met een lichtintensiteit van minstens 10.000 lux. Hieronder vind je een aantal opties:

Slivergear Daglichtlamp 10.000 lux

Flanner Daglichtlamp 6.000 en 10.000 lux

Brellavio Happy Light Daglichtlamp 12.000 lux

daglichtlamp-mooie-gezonde-benen

7. Boek: Je gevoel de baas Dennis Greenberger

Grondig boek met stappenplan voor een gelukkiger en zelfverzekerder leven.

Meer dan een miljoen mensen gingen je voor om met behulp van cognitieve gedragstherapie depressie, angst, paniekaanvallen, boosheid, schuldgevoel, schaamte, te weinig eigenwaarde, eetstoornissen, drugsmisbruik en relatieproblemen te overwinnen.

Dit boek geeft inzicht als het gaat om je eigen gedachtes en stemmingen. Een must wanneer je grip wilt krijgen op je leven.

Wil je serieus stappen maken en maximaal de voordelen ervaren dan is er werk aan de winkel in de vorm van huiswerkopdrachten en voorschriften.

Je gevoel de baas is een boek dat op veel manieren op het niveau van een therapeut is geschreven. Desalniettemin is het gemakkelijk te volgen en te begrijpen voor zowel zorgverleners als patiënten.

Het boek “Je gevoel de baas’ vind je hier.

8. Slaapmasker met ingebouwde Bluetooth Speakers

Angst wordt vaak in verband gebracht met slaapproblemen. Piekergedachtes en angst maken het moeilijk om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen. Slaaptekort kan angst verergeren waardoor een negatieve cyclus kan ontstaan met slapeloosheid en angststoornissen.

Onvoldoende slaap kan ook ingrijpende negatieve gevolgen hebben voor de algehele gezondheid. Als gevolg hiervan kan het aanpakken van slaapproblemen fundamenteel zijn voor fysiek en emotioneel welzijn.

Het dragen van oordopjes met gebruik van bijvoorbeeld de gratis mobiele app van SimplyNoise voor minder stress en betere slaap is een goede manier om lekker te slapen.

Maar oordopjes kunnen ’s nachts gemakkelijk uitvallen wanneer je in je slaap ligt te woelen.
Hoofdtelefoons met een oogmasker lossen dit probleem op.

Slaapmaskers met gebruik van Bluetooth-technologie koppel je draadloos aan je mobiel. Vervolgens wordt kalmerende muziek of een audioboek afgespeeld via platte, gedempte luidsprekers.

De gratis mobiele app van SimplyNoise vind je in de App Store of op Google Play.

Het slaapmasker met ingebouwde oplaadbare Bluetooth Speakers vind je hier.

slaapmasker-mooie-gezonde-benen

9. Shiatsu massagekussen met armlussen

Complementaire behandelmethodes worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan medische en mentale gezondheidsproblemen te behandelen. In de afgelopen jaren zijn alternatieve behandelmethodes in populariteit toegenomen en worden ze vaak gebruikt in combinatie met reguliere medische behandelmethodes.

Massagetherapie is een behandelmethode die vaak wordt gebruikt om spierpijn en stijfheid te behandelen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van mentale en emotionele problemen, waaronder stress, angst en depressie. Als ontspanningstechniek kan massagetherapie helpen om spanning te verminderen en gevoelens van kalmte en diepe ontspanning te creëren. Bovendien kan massage gevoelens van angst en stress verminderen.

Elektrische massagekussens gebruiken rollers en warmte waarmee nek, schouders, rug, benen, voeten en kuiten worden gemasseerd. Sommige massagekussens gebruiken twee roterende koppen. Het massagekussen wat wij voor je hebben uitgekozen bevat er acht. Met behulp van de armlussen bepaal je zelf de druk van de massage.

Je vindt het Shiatsu massagekussen hier

Conclusie

Een versnelde hartslag, een oppervlakkige ademhaling, een droge mond, de moed die je in de schoenen zakt, slecht slapen…

Je zorgen maken en je bedrukt of angstig voelen kun je gelukkig veranderen want er zijn vele manieren te bedenken waarmee je de dag beter doorkomt en je leven positiever vormgeeft.

De producten hierboven kunnen helpen om niet constructief gedrag te veranderen in gedrag waarmee angstgevoelens, stress en paniekaanvallen beheersbaar gemaakt kunnen worden en waarmee schaamte, te weinig eigenwaarde en eetstoornissen overwonnen kunnen worden.

Door bijvoorbeeld te weten hoe je brein werkt, welke dingen je anders kunt doen en door het gebruik van bepaalde artikelen kun je al dan niet wetenschappelijk bewezen je stressniveaus verlagen en je angstgevoelens verminderen.

 

Over de schrijver
Je wilt gezond zijn en je goed voelen. En daar willen wij je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Onze artikelen zijn helder, gemakkelijk leesbaar en intensief onderzocht. Ze bevatten nuttige, interessante en toepasbare tips waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen. Al onze blogs, artikelen en nieuwsbrieven staan onder redactie van dokter Allan Vafi.
Reactie plaatsen
 • De inhoud op deze website is alleen voor informatieve of educatieve doeleinden bedoeld en mag niet worden gebruikt als vervanging van professioneel medisch advies. Specifiek medisch advies kan alleen worden gegeven wanneer een arts volledige kennis van je gezondheidssituatie heeft.
 • Hoewel wij alles in het werk stellen om de informatie op deze website nauwkeurig en up-to-date weer te geven, verontschuldigen wij ons voor eventuele fouten. Gelieve foutieve informatie aan ons te melden door middel van het contactformulier.
 • Onze artikelen kunnen partnerlinks bevatten. Lees hier onze disclaimer