Consult met duplex-vaatonderzoek

Bij het consult met duplex-vaatonderzoek wordt je gezien door de vaatchirurg en krijg je duidelijkheid over de conditie van je vaten. Zo weet je snel of je (pijn)klachten afkomstig zijn van je aders of dat het een andere oorzaak heeft. Er wordt een advies over een behandeling of over eventuele vervolgstappen gegeven. Een echo-duplex onderzoek maakt ook duidelijk of er sprake is van een lekkage in het dieper liggende vaatsysteem. 


Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor een echo-duplex onderzoek in onze praktijk:


  • Je wilt een second opinion
  • Je hebt onverklaarde pijnklachten in de benen, je bent al door de 'medische molen' geweest maar je blijft zitten met pijn en gaat daarom zelf op zoek naar een mogelijke verklaring
  • Je hebt klachten maar je krijgt geen verwijzing van je huisarts  
  • Je wilt een spataderbehandeling in de vorm van sclerotherapie en om de behandeling te laten slagen is het belangrijk om een  probleem in het dieper gelegen vaatstelsel uit te sluiten. 

Voor het consult met echo-duplex onderzoek is geen verwijsbrief van de huisarts nodig.


Echo-duplex onderzoek €76

Sclerotherapie (wegspuiten van spataderen)

Sclerotherapie is een effectieve behandeling van spataderen. Sclerotherapie heeft de voorkeur wanneer het gaat om kleine tot middelgrote spataderen.


Bij sclerotherapie wordt een vaatwand irriterende stof in de aangedane ader gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat de ader verlittekent waarna het bloed door gezonde aderen zal gaan stromen. De behandelde ader wordt na verloop van tijd door het lichaam opgenomen, dat wil zeggen, deze zal in de loop van de tijd vervagen.


Hoewel sclerotherapie een eenvoudige behandeling is wil dat niet zeggen dat het simpel is of dat het resultaat bij iedere arts of verpleegkundige hetzelfde is. Sclerotherapie wordt bij ons uitgevoerd door de vaatchirurg. Een specialist met meer dan 30 jaar ervaring en deskundig op het gebied van de aders én de slagaders met ervaring in zowel binnen- als buitenland.


De prijs van sclerotherapie is afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof (ampullen) en de kousen die gebruikt worden. De aangegeven prijs is daarom een 'vanaf' prijs. In de praktijk komt een sclerotherapiebehandeling meestal tussen de 195 en 280 euro uit. 


Sclerotherapie behandeling vanaf € 175


Sclerotherapie wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Intake

Vaatchirurgisch consult zonder duplex € 39

Niet nagekomen afspraak

Jouw tijd is kostbaar en die van ons ook! Wanneer je je afspraak wilt verzetten of wilt annuleren kan dit tot twee dagen voor de afgesproken datum. 


Wanneer je een afspraak te laat annuleert of wijzigt of helemaal niet op de afspraak verschijnt zien wij ons genoodzaakt je een rekening te sturen voor de door jou gereserveerde tijd.  


Het bedrag dat in rekening gebracht kan worden kan oplopen tot € 92.