01 januari 2018 
in Stress

De Beste Producten om Stress Mee te Verlichten | Mooie Gezonde Benen

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk, helemaal wanneer je veel last van stress hebt. Door regelmatig de tijd te nemen om te ontspannen en op te laden kun je voorkomen dat je opbrandt en gezondheidsproblemen krijgt.

Je fysieke, emotionele maar ook je spirituele gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Zorgen voor de één heeft automatisch effect op de ander. En aandacht voor alle aspecten maakt de kans dat je gezond blijft groter.

Dat maakt het vinden van hulpmiddelen die stress verminderen zo belangrijk. Zelfs eenvoudige producten kunnen al een verschil maken voor je gezondheid en je welzijn.

Om je te helpen bij het vinden van manieren waarmee stress verlicht kan worden hebben we 15 producten voor je verzameld die stress kunnen verminderen.

1. O’dor® Aroma Diffuser met Etherische Olie

Hoewel aromatherapie geen ‘wondermiddel’ is zoals sommigen beweren lijkt het wel bewezen effect te hebben als stressverlichter.  Aangenomen wordt dat aromatherapie werkt doordat de geurreceptoren in de neus gestimuleerd worden. Deze geurreceptoren sturen vervolgens een signaal via het zenuwstelsel naar het limbisch systeem, het deel van de hersenen dat de emoties controleert. Aromatherapie kan angst- en stressreacties verminderen, heeft weinig tot geen bijwerkingen en de etherische oliën zijn veilig wanneer je ze volgens de instructies gebruikt.

2. O’dor bijpassende set etherische oliën 18 x 5 ml

Etherische oliën voor O’dor® Aroma Diffuser met Grapefruit, Clary Sage, Lavendel, Ylang Ylang, Frankincense, Orange, Cederhout, Kaneel, Roos, Jasmijn, Mandarijn, Teatree, Pepermunt, Citroengras, Eucalyptus, Bergamot, Wintergreen en Citroen.

3. Daglichtlamp

Daglicht is essentieel voor een mens. Zonder voldoende zonlicht kunnen serotoninespiegels dalen. Afwijkingen in het serotoninesysteem kunnen leiden tot angstklachten of depressie. Uit onderzoek blijkt dat daglichtlampen stressgevoelens, depressie en angst kunnen helpen verminderen. Deze daglichtlamp met timer en een lichtintensiteit van 10.000 lux zorgt ervoor dat jouw tekort aan daglicht wordt gecompenseerd. CE gecertificeerd.

4. LifeGoods Elektrisch Shiatsu Massage Kussen met Stoelgesp

Massage vermindert stress, stimuleert ‘feel good’ hormonen en bevordert ontspanning. Geniet van dit massagekussen met warmte voor ontspanning en stressverlichting. Dit apparaat heeft vier massagekoppen waarmee nek, schouders, (onder)rug en zelfs de kuiten gemasseerd kunnen worden. Met de verstelbare riem bevestig je dit kussen aan je favoriete stoel waarna je kunt genieten van een heerlijke massage tijdens het werk of gewoon thuis.

5. Dodow Sleep Aid – Slaaphulp

Slaap is belangrijk voor je mentale gezondheid. Een goede nachtrust kalmeert en herstelt het lichaam, verbetert de concentratie en reguleert de stemming. Je kunt beter met stress omgaan wanneer je goed uitgerust bent. De Dodow is een metronoom met een lichtsysteem dat je helpt snel in slaap te vallen. Met behulp van blauw licht vertraagt de Dodow de ademhaling van 11 naar 6 ademhalingen per minuut. Hiermee vermindert de hersenactiviteit en ontspant het lichaam. Dit slaaphulpmiddel is een krachtig en compact apparaat dat je op een natuurlijke manier helpt beter voor jezelf te zorgen.

6. Frelo S01 slaaptrainer ‘white noise machine’ met aanpasbare ledverlichting


Een relaxte slaapomgeving bevordert een gezonde nachtrust. Een witte-ruis machine helpt je zo’n ontspannen slaapkamer creëren. Witte ruis bestaat uit lage, gemiddelde en hoge frequenties en maskeert omgevingsgeluid. Naast zeven verschillende ruis geluiden produceert dit apparaat ook zeven ventilator geluiden en maar liefst 15 andere natuurlijke geluidseffecten. Keuze genoeg om uit te vinden met welk geluid jij het snelst in slaap valt. Naast geluid geeft de LED verlichting het optimale ademhalingsritme weer. Hierbij heb je de keuze uit zeven verschillende kleuren en de lichtintensiteit kan aangepast worden. Compleet apparaat met timerfunctie.

7. Breng je emoties in balans met essentiële oliën | Thorsten Weiss

Alle emoties hebben effect op lichaam en geest, zowel de prettige als de minder prettige. Om gezond te zijn is het van belang om emotioneel in evenwicht te zijn. Essentiële oliën kunnen helpen dit emotionele evenwicht te herstellen of te bewaren. Dit gemakkelijk te lezen boek bespreekt de eigenschappen van 43 essentiële oliën en laat zien hoe je ze veilig kunt gebruiken. Helder en duidelijk boek met veel informatie.

8. 3D Hoofdhuidmassage apparaat voor stressverlichting Waterdicht

Ontspanning thuis, op het werk of op reis. Massage apparaat waarmee hoofd en lichaam gemasseerd kan worden. Ontspanning voor hoofd, nek, schouders, rug, voeten, armen en benen.

9. Plant in a box

Kamerplanten kunnen een goedkope manier zijn om de inrichting van je huis of je bureau op te fleuren en nieuw Japans onderzoek suggereert dat planten ook je mentale gezondheid kunnen verbeteren. Mensen met zelfs een kleine plant op het bureau ervoeren na vier weken minder angst en stress. Volgens de studie kan ook actieve interactie met kamerplanten (zoals aanraken en ruiken) fysiologische en psychologische stress verminderen.

10. Blauw Licht Filter Bril

Blauw licht is overal en het meeste komt van de zon. En je weet natuurlijk dat ook televisies, smartphones, laptops en tablets dit helderdere licht met een kortere golflengte uitzenden. Het moderne leven zorgt ervoor dat we langdurig naar deze apparaten kijken wat slapeloosheid tot gevolg kan hebben. Dat komt omdat het blauwe licht van deze apparaten de productie van het slaapverwekkende melatonine belemmeren. De Southland computerbril heeft een blauw licht filter waardoor het schadelijke blauwe licht wordt geblokkeerd.

11. Hervulbaar Leren Notitieboek

Stress kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Schrijven over stress en de gedachten en de gevoelens die voortkomen uit stressvolle ervaringen (expressief schrijven) kan je helpen hier beter mee om te gaan. Goed voor jezelf zorgen betekent ook af en toe iets moois voor jezelf kopen. A Lifetime Journal is een prachtig leren omslag met notitieboek wat na het volschrijven gemakkelijk vervangen kan worden door een nieuw exemplaar. Niet alleen voor narigheid maar natuurlijk ook vol te schrijven met de mooie dingen van het leven.

12. Jan van Haasteren ‘Het Park’ legpuzzel

Legpuzzels zijn een fantastisch hulpmiddel tegen stress. Het langdurig focussen op een foto of een plaatje zonder afgeleid te worden door nare gedachtes is op zichzelf al meditatief. Een puzzel in elkaar leggen is ook goed voor je lichamelijke gezondheid. Weg van negatieve en stressvolle gedachten verlaag je je cortisolniveau en je bloeddruk. Goed dus voor lichaam en geest.

13. Most Relaxing Classical Music in the Universe

Goed tegen stress en beter voor de nachtrust. Klassieke muziek is meer dan alleen maar mooie muziek. Het luisteren naar de harmonieën en ritmes hebben een kalmerend effect waardoor de bloeddruk daalt. Het langzame tempo van de meeste klassieke muziek is rustgevend, het beluisteren ervan is een geweldige manier om je hersenen en je lichaam tot rust te brengen en op de slaap voor te bereiden. Luisteren naar klassieke muziek kan nog meer voordelen opleveren dan het verlagen van de cortisolspiegel en het verlagen van de bloeddruk. Het kan ook de afgifte van het ‘feel-good’ hormoon dopamine in de hersenen vergroten.

14. Kobo Clara HD E-reader

Het is een feit dat lezen stress helpt verminderen. Door simpelweg te lezen leidt je jezelf af van je dagelijkse stressoren, een gezonde ontsnapping aan de waan van de dag.  Lezen kan zelfs het lichaam ontspannen door de hartslag te verlagen en de spanning in de spieren te verminderen. Een studie uit 2009 aan de Universiteit van Sussex wees uit dat lezen stress met wel 68% kan verminderen.  Stress vermindert alleen wanneer je dingen leest die je leuk vindt en geen verhalen (of nieuws) waar je opnieuw stress van krijgt. Kies een roman waarmee je kunt ontsnappen aan de werkelijkheid en reserveer elke dag 30 minuten om op een rustig plekje te kunnen lezen.

15. Epsom – Magnesiumsulfaat – Badzout

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Epsom Badzout is een fijn mineraalzout dat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest. Helpt de spieren ontspannen en pijn in de schouders, nek en rug te verlichten.

 

 

 

 

Over de schrijver
Je wilt gezond zijn en je goed voelen. En daar willen wij je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Onze artikelen zijn helder, gemakkelijk leesbaar en intensief onderzocht. Ze bevatten nuttige, interessante en toepasbare tips waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen. Al onze blogs, artikelen en nieuwsbrieven staan onder redactie van dokter Allan Vafi.
Reactie plaatsen
  • De inhoud op deze website is alleen voor informatieve of educatieve doeleinden bedoeld en mag niet worden gebruikt als vervanging van professioneel medisch advies. Specifiek medisch advies kan alleen worden gegeven wanneer een arts volledige kennis van je gezondheidssituatie heeft.
  • Hoewel wij alles in het werk stellen om de informatie op deze website nauwkeurig en up-to-date weer te geven, verontschuldigen wij ons voor eventuele fouten. Gelieve foutieve informatie aan ons te melden door middel van het contactformulier.
  • Onze artikelen kunnen partnerlinks bevatten. Lees hier onze disclaimer