04 februari 2018 

De Beste Camouflage Voor Je Spataderen | Mooie Gezonde Benen

Een rok, een jurk of een korte broek dragen en je benen laten zien zou vanzelfsprekend moeten zijn. Maar voor veel vrouwen is het helaas zo dat ze zich wel twee keer bedenken voordat ze hun onderdanen aan de buitenwereld tonen.  Spataderen zijn gezwollen aders die meestal op de benen voorkomen. Ze worden veroorzaakt door klepjes in de aders die niet meer goed sluiten waardoor het bloed uit de benen niet meer goed richting het hart gestuwd wordt. Spataderen zijn er in soorten en maten en wanneer je ze hebt is het altijd goed eerst een vaatonderzoek uit te laten voeren. Alleen zo kom je er achter of er sprake is van een dieper liggend probleem. Hoe dan ook, spataderen wil je liever niet (laten) zien en naast het behandelen ervan zijn er gelukkig ook mogelijkheden om ze te camoufleren.

Onzeker over je benen

Zoveel mensen hebben spataderen (of littekens of sproeten of vlekjes) en laten het verbergen van al die oneffenheden doorwerken in hun kledingkeuze. Die keuze resulteert dan meestal in een verhullende lange broek. Als het echt warm wordt, zoals we de laatste jaren hebben meegemaakt, worden korte broek of rok nog wel gedragen, maar er blijft altijd een bepaalde onzekerheid over die blauw-, paars- of rode adertjes op de benen bestaan.

Been make-up

De meeste vrouwen weten dat concealers en foundations wonderen kunnen verrichten bij donkere kringen onder de ogen en andere plekjes in het gezicht. Die camouflerende werking kan nu ook toegepast worden op onze spataderen. Dat doen we met behulp van speciale lichaams- of been make-up.

Lichaams- of been make-up bestaat uit een dikkere make-up die speciaal is gemaakt voor het verhullen van plekjes op het lichaam. En hoewel gezichtsmake-up vooralsnog vooral door vrouwen wordt gekocht zal het je verbazen dat lichaamsmake-up ook door mannen wordt gebruikt. Niet alleen om spataders te camoufleren (want ook veel mannen hebben spataders) maar ook om bijvoorbeeld littekens, blauwe plekken of tatoeages te verbergen.

Hieronder vind je het aanbod been make-up van dit moment. Naar mate er meer goede producten op de markt komen zal deze lijst aangevuld worden. Onder de producten kun je verder lezen over hoe een been make-up aangebracht wordt.

Foundations


Coverderm Perfect Legs Foundation

Foundation voor de benen. Prachtige egale benen zonder zichtbare adertjes.

Heb je last van acne, rode vlekken, spataderen, vitiligo, rosacea of andere huidproblemen? Coverderm biedt de oplossing.

Coverderm is een expert merk in geavanceerde huidverzorging. De romige en gemakkelijk aan te brengen textuur van deze foundation houdt 24 uur, is waterproof en heeft een SPF van 16 die je benen beschermt tegen UVA en UVB. Coverderm Perfect Legs Foundation is hypoallergeen & klinisch getest en irriteert de huid niet.

Geschikt voor alle huidtypes, verkrijgbaar in 9 kleuren:

Kleur 1: zeer lichte tint geschikt om donkere plekken mee te bedekken
Kleur 2 (roze ondertoon): geschikt voor de lichte huid
Kleur 3 (gouden ondertoon): geschikt voor de lichte huid
Kleur 4: geschikt voor de lichte huid
Kleur 5: geschikt voor de licht gebruinde huid.
Kleur 6: geschikt voor een gebruinde en medium huid.
Kleur 7 (roze ondertoon): donkere, warme kleur geschikt voor de donkere huid.
Kleur 8 (gouden ondertoon): geschikt voor de medium tot donkere huid.
Kleur 9: heldere teint geschikt voor de medium huid met olijfkleurige ondertoon.

Kleur 02

Kleur 01 tot en met 9

Dermacol – Perfect Body Make-Up – Waterbestendig

Dermacol Perfect Body is een waterbestendige lichaams make-up die onvolkomenheden bedekt. De lichte textuur met panthenol en vitamine E hydrateert en beschermt de huid.

Gelijkmatig op de huid aanbrengen en goed verdelen. Goed laten intrekken voordat de kleren worden aangetrokken. Prominente spataders behoeven meerdere applicaties.

Dermatologisch getest, langdurig effect, water- en veegvast, hoge dekking.

Voor alle huidtypes.

In vier kleuren: pale, ivory, tan en desert.

Volume: 100ml

Kleur Pale

Kleur Ivory

Kleur Tan

Kleur Desert

 

Concealers


Coverderm Perfect Legs Concealer

Revolutionaire waterproof make-up, die perfect alle vlekken en imperfecties op de benen en het lichaam camoufleert. Geschikt voor spataderen, striae, vitiligo, littekens, brandwonden, pigmentvlekken, zonnevlekjes, moedervlekken, kneuzingen en tatoeages. Verkrijgbaar in de kleuren 1 tot en met 9.

Kleur 1: zeer lichte tint geschikt om donkere plekken mee te bedekken
Kleur 2 (roze ondertoon): geschikt voor de lichte huid
Kleur 3 (gouden ondertoon): geschikt voor de lichte huid
Kleur 4: geschikt voor de lichte huid
Kleur 5: geschikt voor de licht gebruinde huid.
Kleur 6: geschikt voor een gebruinde en medium huid.
Kleur 7 (roze ondertoon): donkere, warme kleur geschikt voor de donkere huid.
Kleur 8 (gouden ondertoon): geschikt voor de medium tot donkere huid.
Kleur 9: heldere teint geschikt voor de medium huid met olijfkleurige ondertoon.

Zelfbruiner


Vita Liberata – Body Blur Instant HD Skin Finish Latte- zelfbruiner

Sally Hansen Airbrush Legs Light Glow Zelfbruiner voor Benen


Langhoudende spray voor perfect glanzende benen. Egaal bruine benen in een handomdraai. Er ontstaat een panty effect zonder een panty te dragen. Zo heb je ook in de winter prachtig bruine benen! Deze zelfbruiner houdt lang en laat geen strepen achter.

Skin Finish


Vita Liberata Body Blur Instant HD Skin Finish

Body Blur is de ultieme huidafwerking die oneffenheden onmiddellijk vervaagt en de huid er onberispelijk en stralend uit laat zien. Body Blur kan op elk moment worden afgewassen, waardoor het de ideale accessoire is voor elke avondlook.

Het aanbrengen van been make-up

De eerste stap op weg naar een effectieve been make-up behelst, net zoals bij je gezicht, de voorbereiding.

hoe-gebruik-je-been-make-up

Scrubben, scheren en hydrateren

Hoewel de voorbereiding van je gezicht misschien alleen bestaat uit het aanbrengen van een vocht inbrengende crème komt er bij de voorbereiding voor een been make-up iets meer kijken. Want een glad huidoppervlak is belangrijk voor een mooi effect wanneer je been make-up gebruikt. Gladde benen krijg je door je huid eerst te scrubben met bijvoorbeeld The Ritual of Karma Body Scrub van Rituals, om de benen vervolgens te scheren. Na het scheren volgt het hydrateren.

De primer

Nadat de hydratatie is ingetrokken volgt de primer. Een primer maakt je huid egaler en zorgt ervoor dat je foundation, de been make-up, goed blijft zitten. Bedenk, voordat je tot de aanschaf van een primer overgaat, of deze matcht met je foundation. Combineer bijvoorbeeld geen siliconen primer met een foundation op waterbasis. De foundation blijft dan gewoon niet goed zitten. Jammer van het geld en, laten we eerlijk zijn, ook van het werk wat je gehad hebt om je benen mooi te maken. Wanneer je een foundation op waterbasis gebruikt, denk er dan aan dat je ook een primer op waterbasis gebruikt.

De foundation

De huid van je gezicht is dunner dan de huid van andere delen van je lichaam zoals de huid van je benen. Been make-up heeft een dikkere consistentie dan gezichtsmake-up en voor een goede dekking gebruik je dan ook deze speciale make-up.

Er zijn merken die make-up aanbieden die voor zowel lichaam als gezicht te gebruiken zouden zijn. Houd er rekening mee dat deze merken ergens een middenweg hebben moeten vinden tussen de dunnere gezichtsmake-up en de dikkere, meer dekkende been make-up.

Nadat je je huid hebt voorbereid en een primer hebt aangebracht, is het tijd voor de foundation. De meeste foundations hebben een crème basis, maar er zijn ook merken die ‘airbrush’ beenmake-up maken die je op je benen sprayt. Je brengt je make-up aan met je hand waarna je de crème met een beautyblender of een kwast goed verdeeld.

Bekijk hier hoe je een been make-up aanbrengt met een beautyblender. Dermablend Pro is helaas in Nederland nog niet verkrijgbaar.

Concealer

Wanneer je been make-up nog niet de dekking geeft die je graag wenst kun je vervolgens een concealer op de plekjes aanbrengen waar je nog niet tevreden over bent. Met een concealer werk je dus meer plaatselijk en deze breng je aan met een klein kwastje. De hoeveelheid die je gebruikt moet gelijk zijn aan de oppervlakte die je wilt bedekken, vervaag de concealer vervolgens met een grote kwast.

Poeder

Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de foundation en eventueel de concealer completeer je de been make-up met een fixerend poeder of een fixeer spray. Dat klinkt misschien gek maar net zoals je de make-up op je gezicht fixeert doe je dat ook met de make-up op je benen. Fixeren zorgt voor langdurige houdbaarheid van je make-up. Er zijn transparante poeders, maar ook poeders met een tintje. Wil je eerst proberen of dit wat voor je is start dan met babypoeder. Poeder breng je aan met een poederdons of een grote kwast voor een mooi natuurlijk resultaat.

Drogen

Ten slotte is het belangrijk om de make-up goed te laten drogen voordat je je kleren aantrekt. Dit is essentieel, niet alleen om te voorkomen dat de make-up vlekken op je kleding maakt maar ook om ervoor te zorgen dat de make-up goed op je benen blijft zitten.

Kwasten en sponzen

Net als bij gezichtsmake-up is het juiste gereedschap belangrijk. Gebruik na het aanbrengen van de been make-up een latex sponsje om de make-up mee te verdelen en gebruik een set goede make-up kwasten voor het aanbrengen van je concealer.

Kwasten zijn er in soorten en maten. Gebruik een kleine kwast voor extra camouflage van kleine spataderen en een grote voor de grotere oneffenheden. Ten slotte is een poederdons wenselijk waarmee de finishing touch met een transparant poeder wordt bewerkstelligd.

 

 

 

Over de schrijver
Je wilt gezond zijn en je goed voelen. En daar willen wij je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Helder, gemakkelijk leesbaar en intensief onderzocht zijn onze artikelen met nuttige, interessante en toepasbare tips waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen. Al onze blogs, artikelen en nieuwsbrieven staan onder redactie van dokter Allan Vafi
Reactie plaatsen
De voorlichting  op deze website  is bedoeld als algemene informatie. 

Specifiek medisch advies kan alleen worden gegeven wanneer een arts volledige kennis van je gezondheidssituatie heeft.

Onze artikelen kunnen partnerlinks bevatten. Lees hier onze disclaimer