06 april 2023 
in Huid

Alhydran: Maximaal Resultaat Bij Huidproblemen

Alhydran is een effectieve medische crème die de conditie van de huid verbetert. De unieke formule versterkt de natuurlijke barrière van de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De effectiviteit van Alhydran is wetenschappelijk bewezen en dit maakt het een ideale crème voor de behandeling van aandoeningen als littekens, brandwonden, een (extreem) droge huid, jeuk en eczeem. Met Alhydran crème ben je er zeker van dat je huid de best mogelijke zorg krijgt.

Alhydran biedt een scala aan producten:

Alhydran 30 ml | Hydraterende Crème | Brandwond & Littekencrème

Of het nou gaat om een flink litteken of een kleine brandwond, deze medische gel-crème biedt verlichting, genezing en regeneratie. Perfect voor nazorg van brandwonden, transplantaties en chronische wonden. Herstelt en verzacht de wond, waardoor minder last van roodheid, jeuk en littekens. 

 • Alhydran littekencrème met Aloë Vera 
 • Beschermt en verzacht de huid
 • Minder jeuk, pijn en roodheid
 • Vermindert littekenvorming

Alhydran met SPF 30

Om littekens, eczeem of een droge huid tegen de zon te beschermen vermijd je zoveel mogelijk  direct zonlicht. Als dit geen optie is, beschermt Alhydran SPF30 de huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen en biedt deze de langdurige hydratatie die schade voorkomt.

 • Hoogwaardige bescherming tegen de zon (SPF 30)
 • Breedspectrum UV-bescherming (UVA & UVB)
 • Langdurige en optimale hydratatie
 • Voorkomt vochtverlies

Alhydran Anti Itch Care | anti-jeukcrème | 59 ml

Alhydran Anti Itch Care is een alles-in-één oplossing die de huid kalmeert en hydrateert. De unieke mix van ingrediënten verlicht jeuk, verkoelt de huid en geeft langdurige hydratatie. Anti itch Care bevat een voedende formule voor snelle en effectieve verlichting voor ieder huidtype.

 • Verlicht en voorkomt jeuk
 • Verkoelt de huid
 • Intense hydratatie
 • Vermindert irritatie

Alhydran Barrier Repair Care | barrière crème

Barrier Repair Care is de perfecte remedie voor huidherstel na professionele behandelingen zoals lasers en peelings. Deze medische crème herstelt het evenwicht in de beschadigde huid, vermindert roodheid, minimaliseert irritatie, kalmeert, hydrateert en versterkt de natuurlijke barrière van de huid.

 • Geschikt voor ieder huidtype
 • Herstelt en versterkt de huid
 • Vermindert roodheid en irritatie
 • Kalmeert de reactieve en gestreste huid

Alhydran Cracked Dry Skin Care | hydraterende crème | droge huid

Alhydran Cracked Dry Skin Care geeft een onmiddellijke oppepper aan de huid die dringend verzorging nodig heeft. De crème is verrijkt met kalmerende, hydraterende ingrediënten en natuurlijke oliën, laat de huid aangenaam aanvoelen en er verzorgd uitzien. Ongeacht de oorzaak van de uitdroging of schilfering, deze crème herstelt de huid direct met een krachtig helende formule!

 • Medische crème voor de (extreem) droge, geïrriteerde huid  
 • Optimale en langdurige hydratatie
 • Verzacht, vermindert schilfering en kalmeert
 • Voor alle huidtypes 
 • Geschikt voor alle huidaandoeningen die een droge tot extreem droge huid veroorzaken

Alhydran Eczema Care | eczeem crème

Zeg vaarwel tegen de jeuk en de roodheid die eczeem veroorzaakt. Met Alhydran eczeem crème verzorg je de huid met langdurige hydratatie en kalmering van irritatie. Lijd niet langer, verlicht vandaag nog de klachten veroorzaakt door eczeem!

 • Geschikt voor alle huidtypes 
 • Vermindert de klachten veroorzaakt door eczeem
 • Verzacht, hydrateert en kalmeert de huid
 • Vermindert jeuk en een branderig gevoel
 • Vochtregulerende crème die diep in de huid trekt

Welk product moet ik hebben?

Littekens

Littekens zijn één van de meest zichtbare herinneringen aan een fysiek trauma, of het nu gaat om een ongeluk of een medische ingreep. Alhydran littekencrème op basis van aloë vera is dé oplossing voor de behandeling en vochtregulatie van een kwetsbare huid direct na wondsluiting. 

Voor de behandeling van littekens gebruik je Alhydran 30, 100 of 250 ml littekencrème of Alhydran SPF 30.

Alhydran Littekencrème

Brandwonden

Van pijnlijke zonnebrand tot brandwonden, je lichaam is altijd aan het werk om de aangerichte schade te herstellen. Helaas is huidherstel niet altijd perfect en dat is wanneer Alhydran een betrouwbare oplossing is voor extra verzorging en huidherstel. Voor de nabehandeling van brandwonden gebruik je Alhydran 30, 100 of 250 ml littekencreme of Alhydran SPF 30. 

Radiotherapie

De primaire bijwerking van radiotherapie is vaak huidbeschadiging. Dit kan onaangenaam zijn en jeuken. Alhydran helpt de huid door deze moeilijke tijd heen met zijn verrijkte formule met natuurlijke ingrediënten. Voor de behandeling na bestraling gebruik je Alhydran 30, 100 of 250 ml littekencrème of Alhydran SPF 30.

Droge huid

Een droge huid kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om ermee om te gaan. Bij een droge huid is het belangrijk om naar de mogelijke oorzaken te kijken, zoals het veelvuldig wassen van de handen, douchen met warm water of blootstelling aan droge lucht. Bovendien kunnen bepaalde medische aandoeningen zoals eczeem of diabetes tot een droge huid leiden. Gelukkig bieden producten zoals Alhydran bescherming en hydratatie voor dit type huid, waardoor deze soepeler en gezonder wordt. Voor de behandeling van de droge huid gebruik je Cracked Skin Care  of Alhydran 30, 100 of 250 ml.

Alhydran crème voor droge huid

Laser behandelingen

Laserbehandelingen zijn een populaire keuze als cosmetische huidbehandeling, evenals ontharing, antirimpelbehandelingen, peelings en het behandelen van ouderdomsvlekken. Deze behandelingen kunnen echter schade aan de huid veroorzaken, wat leidt tot complicaties zoals ontsteking, branderigheid en roodheid. Voor de huidverzorging na een laserbehandeling gebruik je Barrier Repair Care of Alhydran SPF 30. 

Verzorging van wonden

Wondgenezing is een complex proces dat van veel factoren afhangt. Alhydran kan gebruikt worden om onaangename symptomen, zoals jeuk en een droge huid, te verminderen, de elasticiteit van de huid te vergroten en het herstelproces te versnellen. 

Het belang van de gezondheid en reinheid van de omringende huid rondom een wond staat centraal voor een goede wondgenezing. Alhydran beschermt de randen van de wond en houdt deze zacht en gezond. Voor de huidverzorging na wondsluiting gebruik je Alhydran 30, 100 of 250 ml of Alhydran SPF 30.

Alhydran ingredienten

Alhydran is een geavanceerde medische crème met een speciale formulering met 100% verse Aloë Vera Gel, vitamine E acetaat, vitamine C en hoogwaardige oliën zoals jojoba-olie. Deze combinatie zorgt voor  langdurige hydratatie die de gezondheid van de huid verbetert en soepel en elastisch maakt. Alhydran is mild en geschikt voor ieder huidtype, vlekt niet en is afwasbaar met water. 

Alhydran crème voor wondverzorging

Alhydran ervaringen

De ervaringen met Alhydran zijn zeer positief. Veel mensen hebben geconstateerd dat het product effectief is bij het genezen en voorkomen van littekens, brandwonden, huidirritatie, eczeem en een droge huid. De crème wordt omschreven als zacht, prettig smerend en het wordt snel opgenomen. Er is maar een kleine hoeveelheid nodig voor het gewenste resultaat.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen

Alhydran bevat ingrediënten die mogelijk niet geschikt zijn voor mensen de gevoelig zijn voor  allergieën. Het gebruik wordt afgeraden bij een uitgesproken allergie voor één van de ingrediënten. 

Je huid goed verzorgen is belangrijk! Wanneer er enige vorm van roodheid of irritatie ontstaat na het gebruik van dit product, stop dan met het gebruik en win medisch advies in.  

Het is belangrijk producten volgens de voorschriften te gebruiken, te veel van het goede kan ook tot problemen leiden.

Wanneer de aandoening niet verbetert, neem dan contact op met een gekwalificeerde arts voor medisch advies. 

Alhydran crème voor littekens

FAQ

Hoe lang duurt het voordat littekens verdwijnen?

Wonden kunnen een blijvende herinnering op ons lichaam achterlaten, maar tegelijkertijd kunnen wonden genezen en littekens vervagen. Hoe lang het duurt voor een litteken volledig verdwijnt, hangt vooral af van de vorm, de grootte, de plaats en hoe het lichaam reageert tijdens het genezingsproces; sommige littekens kunnen al na twee jaar verdwenen zijn, terwijl andere er veel langer over doen.

Hoe geneest een litteken het mooist?

Een litteken geneest het mooist door deze goed gehydrateerd te houden. Alhydran crème is hiervoor een uitstekende keuze, omdat het de genezing bevordert door een beschermende barrière te creëren. Deze barrière hydrateert niet alleen de huid, maar ook helpt ontstekingen en littekens te verminderen. Bovendien kan het masseren van het gebied rond het litteken helpen de circulatie te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen het litteken mooi te laten genezen. 

Alhydran Maximaal Resultaat Bij Huidproblemen

Hoe lang duurt het voordat je huid herstelt?

Het duurt minstens vijf dagen voordat de huid herstelt wanneer de barrière beschadigd is. Gedurende die periode raakt de huid veel vocht kwijt, waardoor deze erg droog wordt. Alhydran crème hydrateert de huid en beschermt deze tegen verdere schade, waardoor het herstelproces wordt versneld. Afhankelijk van de omvang kan het herstel van de huid vijf dagen tot enkele weken duren. 

Over de schrijver
Je wilt gezond zijn en je goed voelen. En daar willen wij je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Onze artikelen zijn helder, gemakkelijk leesbaar en intensief onderzocht. Ze bevatten nuttige, interessante en toepasbare tips waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen. Al onze blogs, artikelen en nieuwsbrieven staan onder redactie van dokter Allan Vafi.
 • De inhoud op deze website is alleen voor informatieve of educatieve doeleinden bedoeld en mag niet worden gebruikt als vervanging van professioneel medisch advies. Specifiek medisch advies kan alleen worden gegeven wanneer een arts volledige kennis van je gezondheidssituatie heeft.
 • Hoewel wij alles in het werk stellen om de informatie op deze website nauwkeurig en up-to-date weer te geven, verontschuldigen wij ons voor eventuele fouten. Gelieve foutieve informatie aan ons te melden door middel van het contactformulier.
 • Onze artikelen kunnen partnerlinks bevatten. Lees hier onze disclaimer