Een dagje uit voor Mooie Gezonde Benen

Goed voor je benen zorgen is belangrijk. Je houdt je benen ermee in conditie, je benen zien er mooier uit en je voorkomt problemen in de toekomst. 

Naarmate je ouder wordt verandert het uiterlijk van je benen onvermijdelijk. De huid wordt slapper, cellulitis wordt prominenter en door vaatwandverslapping vormen zich langzaam maar zeker kleine, dan wel grotere spataderen.  

De beste manier om goed voor je aders te zorgen is door preventief maatregelen te nemen. 

Dit kun je doen door gezond te leven maar ook door je benen door te laten meten en door je spataderen te laten verwijderen of weg te laten spuiten. 

Een vaatonderzoek geeft uitsluitsel of er bij jou sprake is van lekke klepjes met eventuele bijbehorende toekomstige problemen. 

En met het wegspuiten van spataderen voorkom je grotere gebieden met kleine spataders die er op termijn uit kunnen gaan zien als grote blauwe plekken.

Zowel een orienterend consult als het vaatonderzoek als het wegspuiten van spataderen kan in onze praktijk. 

En al bevindt deze zich in het oosten van het land, Winterswijk is goed bereikbaar en leent zich naast een bezoek aan onze praktijk supergoed voor een gezellig dagje uit. 

Het heeft alle voorzieningen, de mensen zijn er vriendelijk en gastvrij en het is een geweldige plek om lekker te eten, te shoppen en te genieten!

Wat is er te doen in Winterswijk?

Als je op zoek bent naar een charmante en aangename plek om van het leven te genieten hoef je niet verder te kijken dan 'ons' Winterswijk. 

Dit kleine stadje ligt in het oosten van Nederland en wordt wel eens "het best bewaarde geheim van Nederland" genoemd.

Het is misschien minder bekend dan Giethoorn of Hattem maar zeker de moeite waard! 

De stad heeft een rijke historie die teruggaat tot de Middeleeuwen en zit vol met prachtige architectuur en interessante bezienswaardigheden. 

Bovendien vind je in Winterswijk een groot aantal uitstekende restaurants en cafés en kent het een gezellig centrum waar volop gewinkeld kan worden.

Een wandeling door de stad

Winterswijk is natuurlijk heel goed op eigen houtje te verkennen, maar met de hulp van een deskundige en enthousiaste stadsgids kom je nog veel meer te weten over onze rijke geschiedenis.   

Tijdens een twee uur durende wandeling zie je interessante gebouwen, monumenten en geveltekens en krijg je een schat aan informatie.

Het mooie van de kleinschaligheid van de stadswandelingen is dat ze altijd, ongeacht het aantal deelnemers, doorgaan en dat reserveren niet nodig is. 

Het enige wat je hoeft te doen is je voor 10.20 uur bij de VVV te melden.   

Een hapje en een drankje  

Trek gekregen na de wandeling? 

Op culinair gebied heeft Winterswijk ook veel te bieden. Met meer dan 200 horecagelegenheden is Winterswijk een hotspot voor liefhebbers van lekker eten. 

Rond de markt en in de winkelstraten vind je gezellige horeca, en wanneer je liever wat meer de rust opzoekt kan er ook buiten het centrum genoten worden van een lekkere lunch of een high tea. 

Denk ook eens aan bijzondere locaties in de omgeving van Winterswijk, zoals Berenschot's watermolen of het Strandpaviljoen.  

Van cafés en lunchrooms tot unieke restaurants en koffiehuizen, in Winterswijk is er keuze genoeg.

Naar het museum

Een museum dat je niet wilt missen wanneer je naar Winterswijk komt is het Mondriaan museum

De bekende schilder Piet Mondriaan bracht zijn jeugd door in Winterswijk en in dat ouderlijk huis is nu het Mondriaan museum gevestigd. 

In dit museum wordt het verhaal van de jonge Mondriaan verteld en worden vroege werken van hem getoond. 

En naast deze vroege werken zijn er wisselende exposities van andere kunstenaars te zien. 

Kom shoppen

Winkelen is één van de favoriete bezigheden van Nederlanders en Winterswijk heeft zich, dankzij de grote aantallen Duitsers die iedere zaterdag naar Winterswijk komen, daar volop in ontwikkeld.  

Het centrum heeft een ruim aanbod aan winkels en op woensdag en zaterdag is er de wekelijkse markt waar verse producten, bloemen, vis en streekproducten gekocht kunnen worden. 

In ons centrum vind je niet alleen grote winkels van nationale merken maar ook kleine boetiekjes, trendy winkels en speciaalzaken. 

Historische panden met mooie winkels worden afgewisseld met gezellige eetgelegenheden. Charmante antiekzaakjes met bijzondere cadeauwinkels met creatieve bloemisten. 

Dankzij deze unieke mix aan winkels staat Winterswijk garant voor veel winkelplezier.

Ons centrum biedt een fijn dagje uit en..., nog steeds zonder dat je hoeft te betalen voor een parkeermeter. 

Maak een wandeling of fietstocht door het platteland

Misschien te veel voor één dagje Winterswijk maar ook de omgeving van Winterswijk is prachtig!

Dit coulissenlandschap ziet er uit als een lapjesdeken van stukken grond en weilanden die worden begrensd door heggen, struiken, bomen, beken en paden.

Dit maakt het een perfecte plek voor een ontspannende wandeling of een fijne fietstocht en er zijn tal van routes speciaal voor dit doel uitgestippeld.

Naast paden en lanen vind je in de omgeving verschillende meren en een prachtig gerestaureerd strandbad. Mooie plekken om te gaan zwemmen of te picknicken op een zonnige dag.

Dus, waar wacht je nog op? 

Breng ons een bezoek en laat je verassen door dit mooie stukje Nederland. 

Ontdek wat dit charmante stadje jou te bieden heeft en geniet van een uniek en gevarieerd dagje uit!

Over de schrijver
Je wilt gezond zijn en je goed voelen. En daar willen wij je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Onze artikelen zijn helder, gemakkelijk leesbaar en intensief onderzocht. Ze bevatten nuttige, interessante en toepasbare tips waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen. Al onze blogs, artikelen en nieuwsbrieven staan onder redactie van dokter Allan Vafi.
Reactie plaatsen